Velika podrška Odžačana Savezu za bolju budućnost BiH

U punoj kino sali u Odžaku održan je predizborni skup Saveza za bolju budućnost BiH, na kojem je predstavljeno 21 kandidata za Općinsko vijeće Odžak. Dolazak Odžačana na ovaj skup nije moglo spriječiti ni nekoliko aktivista SDA koji su ispred zgrade pokušali uplašiti svoje sugrađane.

Senad Ahmetović, nosilac liste SBB-a za Općinsko vijeće Odžak i član Glavnog odbora SBB BIH, ohrabrio je građane Odžaka da se ne boje vlasti i da svoju budućnost uzmu u svoje ruke.

- Zašto se dozvoljava da vladajuće stranke plaše svoje građane i da im govore kako će izgubiti posao ako javno progovre o kriminalu vlastodržaca ili ako se pridruže drugoj političkoj opciji? Ne trebaju građani da se plaše vlasti, nego vlast treba da se plaši vas – naglasio je Senad Ahmetović, popraćen burom ovacija, te je dodao da su Odžaku potrebni razvoj i pravda.

- Industrijska zona ne smije ostati pusta, tamo ne smije da raste haluga, nego tamo trebaju da rastu velike firme koje će zapošljavati naše građane i koje će biti pokretači razvoja u Odžaku.

Ahmetović je istaknuo da se Odžak nalazi na raskrsnici, na kojoj se mora odlučiti da li želi nastaviti istim putem ili želi promjene i bolju budućnost. Dodao je da su Odžaku potrebne strane investicije i da će Savez za bolju budućnost stvoriti povoljan politički ambijent za strana ulaganja, te da neće dozvoliti lokalnim moćnicima da nastave sa reketiranjem privrednika.

Sa velikim aplauzom je popraćen govor Munira Dumonjića, kandidata za Općinsko vijeće Odžak, koji je naglasio da se mladi građani Odžaka nalaze u beznađu.

- Skoro svi vikendom čekaju da im roditelji daju koju marku za izlazak. Stid je i jednih i drugih. Stid je roditelja što nemaju, a stid je i djece što su na grbači – rekao je Munir Dumonjić, te je dodao da je odnos stranaka na vlasti prema svom narodu maćehinski.

Enes Đulović, zastupnik SBB-a u Skupštini Posavskog kantona, rekao je da je zastiđen dobrim govorima svojih prethodnika.

- Senad Ahmetović je čovjek koji je svojim ulaskom u politiku prije dvije godine preuzeo jednu veliku obavezu i koji je prihvatio da mu bude prijećeno i da bude šikaniran, ali ćemo sada uz njegovu pomoć i uz pomoć ovih mladih ljudi dobiti jednu dobru stvar koja se zove Savez za bolju budućnost općine Odžak – naglasio je Enes Đulović.

Omer Hećimović, zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH i član Predsjedništva SBB BiH, istakao je da je mlada lista SBB-a budućnost, koju treba podržati i da se odlazeća vlast više nikada neće vratiti.

Burnim ovacijama je popraćen i govor Aleksandra Remetića, zamjenika predsjednika Glavnog odbora SBB BiH, koji je naglasio da svi žele bolju budućnost Odžaka.

- Odžak više nikada neće biti isti. Odžakom neće vladati više samo dvije stranke. Sa ovim izborima, zadnji put se to dešava. Ulaskom naših članova u Općinsko vijeće Odžak ulaze i razvoj i pravda, ulazi potpuno nova slika ljudi, ulazi potpuno nova ideja. Zato izađite na izbore i podržite naše kandidate – rekao je Aleksandar Remetić.

Kandidati za Općinsko vijeće Odžak

1 AHMETOVIĆ SENAD
2 PODGORIĆ ERVINA
3 DUMONJIĆ MUNIR
4 HASANIĆ SAMRA
5 OMIĆEVIĆ ASMIR
6 PODGORIĆ ENISA
7 DUMONJIĆ REFIK
8 ŠOGOROVIĆ ARMINA
9 DEDIĆ IZET
10 MEDŽIKOVIĆ EMINA
11 HEDŽIĆ MUHAMED
12 ŠAPČANIN NESIBA
13 SOFTIĆ RASIM
14 OMIĆEVIĆ ADINA
15 SALIHOVIĆ VEDAD
16 FAZLIĆ DINO
17 DŽANANOVIĆ ZEKERIJAH
18 OMIĆEVIĆ SENAHID
19 JUPIĆ NERMIN
20 SELJAKOVIĆ SEFER
21 FETAHOVIĆ BEĆIR

Podijeli

Comments are closed.