Građani Odžaka nakon 17 godina oslobođeni struktura neuspješne vlasti SDA

Na 5. sjednici Općinskog vijeća Odžak, održanoj 28.06.2013. godine, okončana je dugogodišnja neuspješna i korumpirana vlast SDA u ovoj Općini. Naime, usvajanjem prijedloga vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH, Senada Ahmetovića, da se sa dužnosti zamjenika predsjednika OV Odžak razriješi dugogodišnji SDA-ov funkcioner Derviš Šačirović, više je nego jasno da SDA nakon punih 17 godina više ne drži poluge vlasti u svojim rukama, te da se napokon i u Odžaku naziru od građana već dugo očekivane promjene.

U obrazloženju za smjenu zamjenika predsjednika OV Odžak, Senad Ahmetović naveo je slijedeće dvije tačke:

- Nedomaćinsko poslovanje u pogledu dodjele sredstava iz budžetske rezerve općine Odžak ignorisanjem zahtjeva za obrazloženje nemoralnih postupaka tokom rasprave o izvještaju.

- Nesavjesno, neodgovorno i licemjerno postupanje prilikom glasanja o osnivanju stručne službe OV. Gospodin Šačirović je izražavanjem sopstvenih poteškoća u minulom osmogodišnjom predsjedavanju OV, a potom ne glasanju za osnivanje iste dokazao da se vodi isključivo uskostranačkim i nemoralnim interesima i marifetlucima.

Ovom odlukom građani Odžaka su oslobođeni 17-godišnjih talačkih okova SDA i njihove korumpirane vlasti, koja je Odžak zavila u crno.

Kao prethodno i najavljeno, Senad Ahmetović je zatražio solidarnost političara sa svojim sugrađanima, te je shodno tome predložio ukidanje svih primanja vijećnicima u OV Odžak i načelniku sve dok se opća situacija u Odžaku znatno ne poboljša. Kao i očekivano, ovaj prijedlog je izazvao burnu raspravu među pojedinim vijećnicima i načelnika, a epilog ove tačke će se vidjeti na sljedećim sjednicama OV Odžak.

Zbog očite neinformiranosti i nebuloznih izjava pojedinih SDA-ovih vijećnika SBB BIH Odžak još jednom informiše javnost o tome da se sva primanja vijećnika SBB-a Senada Ahmetovića preusmjeravaju u humanitarne svrhe na području općine Odžak. SBB-u je potpuno jasno da je takva praksa neshvatljiva za SDA-ove vijećnike i političare, možda i zbog toga što su oni  navikli da viječno uzimaju novac od naroda.

OO SBB BIH Odžak

Podijeli

Comments are closed.